Tim Cook belooft dat Apple zal blijven innoveren

Print
Tim Cook belooft dat Apple zal blijven innoveren

Tim Cook belooft dat Apple zal blijven innoveren

Tim Cook, de CEO van het Amerikaanse technologiebedrijf Apple, heeft op de technologieconferentie All Things D in Californië beloofd dat Apple met "verschillende nieuwe baanbrekende" producten op de proppen zal komen.

Cook doelde daarbij op draagbare toestellen zoals een hoogtechnologisch polshorloge. Het bedrijf staat onder toenemende druk om voor het eerst sinds het overlijden van Steve Jobs opnieuw een revolutionair product aan te bieden.

Innovatiekracht

"Dezelfde cultuur en ook dezelfde mensen, die jullie de iPhone en de iPad hebben gebracht, zijn nog steeds hier", reageerde Cook op de groeiende twijfel over de innovatiekracht van het bedrijf.

Hij sprak zich echter niet uit over concrete plannen van Apple wat betreft een polscomputer. Hij zei wel dat draagbare computertechnologie steeds meer aan belang zal winnen. Volgens eerdere berichten in de media werkt al een Apple-team van meer dan honderd mensen aan de polscomputer.

Computerbril

Wat betreft de computerbril, waaraan concurrent Google werkt, was Cook echter sceptisch. "Zelf draag ik een bril omdat ik het moet. Ik kan anders niets zien. Ik ken niet veel mensen die een bril dragen, zonder die ook echt nodig te hebben." Volgens hem is het apparaat maar in beperkte mate aantrekkelijk voor de markt.

Cook beklemtoonde wel dat Apple een "grote visie" op de televisiemarkt heeft. Ook daarover gaf hij geen verdere details. Hij ontweek bovendien opnieuw de vraag of Apple een eigen televisietoestel op de markt zal brengen.

Geen grotere iPhones

De topman verdedigde nog de huidige werkwijze van Apple om, in tegenstelling tot een rivaal zoals het Zuid-Koreaanse Samsung, geen smartphones met merkelijk grotere schermen aan te bieden. De beeldkwaliteit en de levensduur van de batterij zouden daaronder te lijden hebben. Het bedrijf biedt ook telkens maar één nieuw iPhone-model aan, zodat Apple het toestel zo goed mogelijk kan maken, aldus nog Cook.

Belga
Foto: Reuters