Café Corsari opent charmeoffensief in café Modern

Print
Café Corsari opent charmeoffensief in café Modern

Café Corsari opent charmeoffensief in café Modern

Voeren - Om het seizoen af te sluiten en de zomer goed in de zetten - Voeren kende maandagavond trouwens de eerste echte lentedag - trekt Café Corsari de hele week het land door. Maandag was Café Modern, een rétrocafé in het vroegere dorpsschooltje in Teuven, "the place to be". Een bijzonder leuke locatie waar presentatoren Tomas De Soete en Freek Braeckmans hun gasten en de wereldgroep Vampire Weekend ontvingen.
Een en al bedrijvigheid gisterenmiddag en -avond in het anders zo rustige Teuven waar het populaire programma 'Café Corsari' te gast was in café Modern van John Vranken en zijn echtgenote Sonja Hammers. "We werden al gekozen als strafste café van Vlaanderen en mogen nu een extra pluim op onze hoed steken. Vorige week kregen we te horen dat Vampire Weekend zou komen. Intussen is hier een heel circus neergestreken en hebben ze met kabels, camera's, een straalverbinding, spots en ander materiaal de hele zaak op zijn kop gezet. Maar da's fijn. Wij zelf moesten zorgen voor de catering voor de crew, zeventig mensen sterk. En vanavond moeten we uiteraard achter de bar staan. Leuk toch want dit gaat een impact hebben op heel Vlaanderen", weet John.

Via het bijzonder Decap-orgel, voor de gelegenheid met de begintune van Café Corsari, werden de talrijke toeschouwers onmiddellijk in de juiste retro-sfeer gebracht. "Onze ploeg is in heel Vlaanderen op zoek gegaan naar de leukste cafeetjes. Café Modern straalt een hartelijke authentieke sfeer uit, echt het zuiden en uniek in zijn soort. En daarbij kunnen we genieten van een zomerse sfeer op dit terras en dat pakken ze ons niet meer af", lacht Tomas De Soete. Ook Freek Braeckmans is in zijn nopjes en geniet op het terras van de zon en zijn fruitsapje met aardbei: "We hebben een stuk van de show in Antwerpen voorbereid, zijn dan naar Voeren gereden via Maastricht. In een van de Heuvellanddorpje moesten we stoppen voor het optreden van een fanfare. En dan hebben we deze locatie in hartje Teuven bereikt, een bijzonder toffe ervaring. Een avond om in te lijsten dus".

Vampire Weekend

Binnen en buiten Café Modern woonden zo'n 300 mensen het programma bij. Honderd vijftig gelukkige fans werden zelfs met de bus tot in Teuven gebracht om daar ná de uitzending een mini-concert van Vampire Weekend, een rock-groep uit New York te beleven. Een indrukwekkende groep trouwens die er een charmante opwarmer beleefde alvorens in juli op Rock Werchter voor tachtigduizend man op het podium te stappen .

Aan tafel bij Freek en Tomas ook bekende mensen. Jan Peumans (uit Riemst), voorzitter van het Vlaams Parlement en fervent wandelaar die de streek als geen ander kent. Ook Indra Dewitte, tot eind juni gastvrouw van De Zevende Dag en daarna adjunct-hoofdredacteur van Het Belang van Limburg. Beiden kennen ze ook hun geschiedenis, want in de jaren 80 was Voeren met zijn toenmalige burgemeester José Happart, eveneens aan de interviewtafel, de kwelgeest van menig politicus in de Wetstraat. Tegenpool Huub Broers was ook aanwezig en was de centrale figuur in zijn mooiste moment. Tomas en Freek ontvingen ook Justine Henin, want haar lievelingstoernooi Roland Garros is begonnen. Ze blijft de Belgen in Parijs volgen, ook al heeft ze als kersverse mama nu haar handen vol met haar dochtertje Lalie waar zij ook honderduit over vertelde.

Nico Meens

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio