N-VA: "Extra begrotingscontrole voor zomerreces"

Print
N-VA: "Extra begrotingscontrole voor zomerreces"

N-VA: Extra begrotingscontrole voor zomerreces

Oppositiepartij N-VA vindt dat de federale regering nog voor het zomerreces een extra begrotingscontrole moet doorvoeren. Ook de opmaak van de begroting voor volgend jaar kan best voor de zomer aangepakt worden, zegt de N-VA in een reactie op de zopas bekendgemaakte aanbevelingen van de Europese Commissie.

"De regering-Di Rupo krijgt een tweede zit van de Europese Commissie. Een tweede zit haal je niet zonder bijkomende inspanning. Wij roepen de regering op om nog voor de zomer orde op zaken te stellen. Ze krijgt nogmaals de kans om de begrotingscontrole wel op serieuze manier aan te pakken en de structurele hervormingen door te voeren die het land nodig heeft. Wij pleiten ervoor ook de begroting 2014 voor het reces aan te pakken. De ervaring met de gemeenteraadsverkiezingen leert dat uitstel geen oplossing is", zeggen N-VA-Kamerlid Steven Vandeput (foto) en Europees parlementslid Mark Demesmaeker.

"Als België niet wil gaan behoren tot de Europese periferie, genre Portugal, Griekenland, Italië, en in de toekomst een Europese boete wil voorkomen, dan moeten we dringend de broodnodige structurele maatregelen nemen", oordeelt de N-VA.

Lees ook: België ontsnapt aan Europese boete

Foto SD