Paardensector kan meebetalen voor verwaarloosde paarden

Print
Paardensector kan meebetalen voor verwaarloosde paarden

Paardensector kan meebetalen voor verwaarloosde paarden

Het Vlaams Parlement heeft woensdag de mogelijkheid gecreëerd dat de paardensector voor een deel meebetaalt voor de opvang van verwaarloosde paarden. "Die mogelijkheid is inderdaad gecreëerd, maar de maatregel moet nog goedgekeurd worden door de regering". Zo nuanceert het kabinet van Vlaams minister-president en minister van Landbouw Kris Peeters een bericht van Groen-parlementslid Dirk Peeters.

Groen-parlementslid Peeters diende woensdag in de commissie Landbouw een amendement in waarmee hij de paardensector wil laten meebetalen voor de opvang van verwaarloosde paarden. De suggestie kreeg de steun van meerderheidspartijen CD&V, N-VA en sp.a.

Het kabinet van landbouwminister Kris Peeters wijst er wel op dat het voorlopig enkel gaat om "een mogelijkheid die gecreëerd wordt". Het is dus niet zo dat de paardensector morgen al geld op tafel zal moeten leggen. De maatregel moet nog goedgekeurd worden door de regering.

De mogelijkheid die nu voorzien wordt, gaat ervan uit dat een deel van de winsten van wedstrijden met paarden (maximaal 20 procent) zou kunnen afgeroomd worden voor maatregelen rond paardenverwaarlozing.

Belga
Archieffoto