Retributie 'Kids-ID' voor schoolreizen buitenland blijft

Print
Kortessem - De meerderheid van CD&V en N-VA gingen, op de laatste gemeenteraad, niet in op de vraag van Stefan Houbrechts Open VLD om de gemeentelijke retributie voor een 'Kids-ID' af te schaffen.
De schoolkinderen van zowel de Vlierbloem uit Vliermaal, de Trootrakkers uit Vliermaalroot, als de kinderen van de Klok-school uit Kortessem gaan dit jaar in Nederland op schoolreis: Toverland, Gaia-park,de Efteling. Deze kinderen dienen allen in het bezit te zijn van : een elektronische identiteitskaart en een toelatingsformulier begeleiding school.

In maart 2013 werd de gemeentelijke retributie voor een ID-kaart verhoogd van 3 naar 8 euro en dient er 2 euro per kind te worden betaald voor een toelatingsformulier voor schoolbegeleiding tijdens de schoolreis.

Stefan Houbrechts: "Er zijn heel wat ouders die, door deze verhoogde gemeentelijke retributies, hun kind niet langer meer op schoolreis (kunnen) laten gaan".

Eerste Schepen Luc Dullaers stelde dat de scholen, reeds in maart op de hoogte waren van deze verhoging en dus bij voorkeur geen reis naar het buitenland hadden moeten plannen.

Dullaers: Als onderwijzer van Vliermaal en politiek mandataris van Open VLD lijkt het of u aan belangenvermenging doet. De verhoogde retributie heeft vooral te maken met de meerprijs die de gemeente moet betalen aan binnenlandse zaken. Anderzijds hoor ik dat uw school in Vliermaal 6 euro gaat vragen als toegangsprijs voor het nakend schoolfeest. Kunnen de ouders dit dan wel betalen."

De gevraagde afschaffing van de gemeentelijke retributie op ID-kaarten voor kinderen die naar het buitenland op schoolreis of op kamp gaan werd uiteindelijk niet goedgekeurd door de meerderheid.

Francis Croes

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio