Afvoersysteem verwijdert vieze geurtjes uit kattenbak

Print
Afvoersysteem verwijdert vieze geurtjes uit kattenbak

Afvoersysteem verwijdert vieze geurtjes uit kattenbak

In Wilrijk heeft een industrieel ingenieur de oplossing gevonden voor een stinkende kattenbak. “Een afvoersysteem zoals bij een droogkast leidt de slechte geurtjes naar buiten”, zegt Bram Wuyts (36). De uitvinding is nagelnieuw. “Ik ben er maandagochtend aan beginnen bouwen en heb een uurtje nagedacht over het systeem. Dezelfde dag was de kattenbak al klaar.”

“Ik heb een grote houten bak met een kattenluik erin in elkaar gezet. Daarin ligt een zwarte luchtdichte plastic die je ook voor vijvers gebruikt. Ik heb er ook een lampje in geïnstalleerd, want het plastic maakt het heel donker. Naast de verlichting staat een verluchtingssysteem. Dat loopt dan met een darm, zoals die van een droogkast, naar buiten.”

Een vriendin plaatste de foto’s op Facebook en meteen kwamen er veel positieve reacties binnen. “Zelfs mensen die vroegen waar de kattenbak te koop was. Ik wil mijn uitvinding dan ook commercialiseren. Het octrooi is al in orde”, zegt Bram. “Ik beschouw dit model als een prototype, want er is een maar eentje van. Binnenkort volgt versie 2.0”, lacht hij.

IVTH
Foto FrBe