Internationale bende wapen- en drughandelaars opgerold

Print
Internationale bende wapen- en drughandelaars opgerold

Internationale bende wapen- en drughandelaars opgerold

Lanaken - De Brusselse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft de voorbije dagen een internationale criminele organisatie opgerold die zich bezighield met handel in wapens, drugs en gestolen voertuigen. Dat melden de kranten Het Nieuwsblad en La Capitale op hun websites en wordt bevestigd door het federaal parket, dat het onderzoek leidt.

De Brusselse FGP was de organisatie al sinds juni 2012 op het spoor en werkte de voorbije maanden samen met de Servische federale politie en collega's in Nederland en Duitsland om haar activiteiten en leden in kaart te brengen. Uit dat onderzoek bleek dat de organisatie drugs en voornamelijk wapens smokkelde en verhandelde. De wapens werden vanuit Servië naar België gebracht in gestolen wagens die speciaal daarvoor omgebouwd waren.

Maandag vielen speurders van de FGP Brussel, Eupen, Lanaken en Aarlen binnen op 14 verschillende adressen in België. Tegelijkertijd hield de Servische politie 7 huiszoekingen en de Nederlandse één. In Servië werden 3 handvuurwapens, 2 automatische wapens en en gestolen wagen gevonden en in Nederland 10 kilo cocaïne en een cocaïnepers. In Lanaken en Aarlen troffen de speurders 3 cannabisplantages van telkens 1.000 planten aan, in Ath een gestolen wagen en een vuurwapen en in Brussel 5 vuurwapens en een militaire obus.

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio