Vier Vlaamse kanshebbers op Portugees filmfestival

Print
Vier Vlaamse kanshebbers op Portugees filmfestival

Vier Vlaamse kanshebbers op Portugees filmfestival

De negenentwintigste editie van het Festroia International Film Festival in Portugal ontvangt dit jaar vier Vlaamse langspeelfilms. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds vandaag. Brasserie Romantiek, The Broken Circle Breakdown, Offline en Tot altijd maken kans om in de prijzen te vallen.

Daarnaast organiseert het festival ook een Focus op de Belgische film met een aangepast programma aan speelfilms en korte films en een hommage aan acteur Jan Decleir via de vertoning van Daens, Firmin, De zaak Alzheimer en Smoorverliefd. Het Festroia Film Festival loopt van 7 tot 16 juni.

Joël Vanhoebroucks Brasserie Romantiek en The Broken Circle Breakdown van Felix van Groeningen werden beide opgenomen in de officiële selectie van het festival en zijn zo in de running voor een zilveren of gouden Dolphin Award. Offline van Peter Monsaert wordt vertoond binnen het competitieve First Works-programma. Nic Balthazars Tot altijd dingt mee naar een prijs binnen de categorie Man and His Environment.

Daarnaast organiseert Festroia dit jaar ook een speciale showcase rond de Belgische film met onder meer Erik Van Looys Loft, Felix van Groeningens De helaasheid der dingen, Hans Van Nuffels Adem, Michaël R. Roskams Rundskop en Hasta la vista van Geoffrey Enthoven. Daarnaast ook een aantal Franstalige Belgische films in coproductie met Vlaanderen: Nicolas Provosts The Invader, Illégal van Olivier Masset-Depasse en Le monde nous appartient van Stephan Streker.

Foto Photo News

Nick Lodewyckx