Tijdelijk visverbod aan Zeeschelde opgeheven

Print
Tijdelijk visverbod aan Zeeschelde opgeheven

Tijdelijk visverbod aan Zeeschelde opgeheven

Op de Zeeschelde tussen de tijsluis van Merelbeke tot aan de monding van de Dender mag er vanaf 1 juli opnieuw gehengeld worden. Nu duidelijk is dat de treinramp in Wetteren geen schade heeft berokkend voor de vispopulatie, wordt het visverbod op 31 mei tijdelijk opgeheven. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB).

"Nadat met acrylnitril besmet bluswater in de Schelde was terechtgekomen, werden het visbestand en de waterkwaliteit nauwlettend opgevolgd", aldus woordvoerder van het Agentschap voor Natuur en Bos Dirk Bogaert. "Gedurende de hele periode werden geen dode vissen waargenomen. De concentraties aan acrylnitril bereikten nergens in de Schelde de drempelwaarde voor vissterfte." Twee weken geleden werd er op twee plaatsen in de Schelde wél nog een lage acrylnitrilwaarde gemeten, maar dat probleem is nu van de baan.

Na een gesprek met minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) besliste het ANB om het tijdelijk visverbod niet te verlengen. Vanaf 1 juli mag er weer gehengeld worden. Die dag opent overigens het nieuwe visseizoen.

Foto Photo News

Nick Lodewyckx