UCI-voorzitter McQuaid: "Nooit aan opstappen gedacht"

Print
UCI-voorzitter McQuaid: "Nooit aan opstappen gedacht"

UCI-voorzitter McQuaid: Nooit aan opstappen gedacht

UCI-voorzitter Pat McQuaid heeft nooit aan aftreden gedacht, ook niet toen hij na het losbarsten van de zaak rond Lance Armstrong in het oog van de dopingstorm belandde. "Ik denk niet dat we fouten gemaakt hebben en dus heb ik nooit overwogen om op te stappen", verklaarde McQuaid dinsdag in het Russische Sint-Petersburg.

De Ier kreeg heel wat kritiek te verduren voor zijn rol in het dopingschandaal rond Lance Armstrong. Een schenking van 125.000 dollar van Armstrong aan de UCI deed geen deugd aan zijn imago. McQuaid trok er zich niet veel van aan en stelde zich onlangs kandidaat voor een derde termijn als voorzitter van de Internationale Wielerunie. "Ik zou graag verder strijden tegen doping en in de komende vier jaar het reeds opgestarte werk afmaken. De toekomst van de UCI is rooskleurig", aldus McQuaid.

"Armstrong heeft nog niet alles gezegd"

De 63-jarige Ier richtte zich ook nog tot Lance Armstrong. Hij riep de Texaan op een volledige bekentenis over al zijn dopingpraktijken te doen. "Ik weet dat hij nog niet alles gezegd heeft. En verontschuldigingen heb ik ook nog niet gehoord", besloot de UCI-voorzitter. Het is echter weinig waarschijnlijk dat het daadwerkelijk zover komt, want alle uitspraken of bekentenissen van de Texaan kunnen strafrechtelijke gevolgen hebben.

Foto AFP