Verdachte van aanval op Franse soldaat gearresteerd

Print
Verdachte van aanval op Franse soldaat gearresteerd

Verdachte van aanval op Franse soldaat gearresteerd

In het onderzoek naar het neersteken van een Franse soldaat in de Parijse regio is nabij de Franse hoofdstad een arrestatie verricht, zo heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls bekendgemaakt.

Zaterdag viel iemand in de kantorenwijk La Défense met een cuttermes een patrouillerende soldaat van achter de rug aan. Het slachtoffer belandde gewond aan de hals in het ziekenhuis, de dader kon ontkomen. Woensdagochtend werd in La Verrière in Yvelines nabij Parijs een 22-jarige man opgepakt die de vermoedelijke dader is, aldus Valls. Het onderzoek moet leren wat zijn "parcours, achtergrond en motieven waren".

Volgens bronnen dichtbij het onderzoek leunt de gearresteerde man al drie tot vier jaar aan bij de "radicale islam". Anderzijds staat hij niet bekend als iemand die "aanleunt bij de jihad". De man was al gekend bij de politie voor kleine en middelgrote vergrijpen, in het bijzonder diefstallen, aldus Franse media.

In het onderzoek naar de steekpartij maakte de politie gebruik van videobeelden, waarop bleek dat de dader even voor hij toesloeg enkele minuten aan het bidden was. Nabij de plaats van de steekpartij vond de politie een plasticzak, waarin onder meer een fles en een mes staken. Daardoor werd dna-onderzoek mogelijk.

Om 11.30 uur geef procureur François Molins van Parijs een persconferentie, meldt de krant Le Parisien.

Belga
Foto AFP