"Vijand nummer 1" in Frankrijk opgepakt

Print
"Vijand nummer 1" in Frankrijk opgepakt

Vijand nummer 1 in Frankrijk opgepakt

Nabij Parijs is in de nacht van dinsdag op woensdag een overvaller opgepakt die op 13 april op spectaculaire manier was ontsnapt uit een gevangenis op 15 km van de Belgische grens, zo heeft het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag bekendgemaakt.

Redoine Faïd (foto) is een specialist in overvallen met explosieven. Op 13 april kon hij, gekleed als een cipier, uit de gevangenis van het Noord-Franse Séquedin ontkomen dankzij een wapen, het gebruik van springstoffen en het gijzelen van vier cipiers. Daarop werd de man de meest gezochte van Frankrijk. Ook internationaal werd hij opgespoord, onder meer met grote middelen in België.

De politie kon de ontsnapte gevangene uiteindelijk grijpen in een hotel in Seine-et-Marne, op 15 km van de plaats waar hij en andere overvallers volgens de aanklacht betrokken zijn geweest bij een schietpartij waarbij op 20 mei 2010 een politieagente om het leven is gekomen. Ook pakte de politie een andere voortvluchtige op.

Het onderzoek moet nu nog uitmaken van wie Faïd hulp zou hebben gekregen bij zijn minutieus voorbereide ontsnapping en vlucht.

Belga
Foto AFP