Grote meerderheid voor sociaal plan bij ZF Wind Power

Print
Grote meerderheid voor sociaal plan bij ZF Wind Power

Grote meerderheid voor sociaal plan bij ZF Wind Power

Lommel - Een grote meerderheid van de werknemers heeft het sociaal plan op ZF Wind Power goedgekeurd. Het sociaal akkoord werd goedgekeurd met 81 procent van de stemmen. De vakbonden waren vooral tevreden over de ruime opkomst.

Vakbonden en directie van ZF Wind Power, het vroegere Hansen Transmissions, raakten het vorige week na lange en moeizame onderhandelingen eens over een sociaal plan. Zoals bekend heeft de producent van tandwielkasten, die tegenwoordig tot de Duitse groep ZF hoort, ten gevolge van de crisis een forse terugloop van de bestellingen geïncasseerd.

In eerste instantie moesten in Lommel 135 banen worden geschrapt. Omdat er al een aantal mensen vertrokken zijn, blijven er nog 122 over. Het sociaal akkoord omvat afspraken rond vrijwillig vertrek, het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag en een formule van duobanen. “Dat houdt in dat werknemers die halftime willen werken, hun job kunnen delen met een collega die ook parttime wil werken”, aldus Nele Vanoevelen, vakbondssecretaris van het ACV.

GC
Archiefbeeld


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio