Ford Genk

Hommeles op Ford over vrijwillig vertrek

Print
Hommeles op Ford over vrijwillig vertrek

Hommeles op Ford over vrijwillig vertrek

De weigering om een aantal werknemers van de koetswerkafdeling van Ford Genk te laten vertrekken, heeft gisteren voor groot ongenoegen gezorgd in de fabriek. De vakbonden dringen aan op een constructieve oplossing.

Tot gisteren hadden zo’n 150 werknemers hun voornemen te kennen gegeven om het bedrijf te verlaten met een gouden handdruk. Zoals bekend moeten werknemers die in aanmerking willen komen voor een vertrekpemie zich aanmelden. Als Ford Genk oordeelt dat de werknemer onmisbaar is, moet hij in principe blijven. In principe, want een werknemer kan altijd weg, maar dan zonder premie.

De regeling zorgde maandag al voor de nodige opschudding in de perserij. Dertien van de achttien werknemers van de koetswerkafdeling die zich hadden aangemeld voor vrijwillig ontslag, kregen maandag te horen dat ze niet mogen vertrekken. Consternatie alom, want in de perserij werken ruim 375 mensen. Het aantal werknemers dat in aanmerking wil komen voor vrijwillig vertrek, bedraagt dus amper vijf procent.

Lees vandaag meer in uw krant.

GC
Archieffoto