Lesbienne (27) aangevallen in discotheek

Print
Lesbienne (27) aangevallen in discotheek

Lesbienne (27) aangevallen in discotheek

Valérie Cuppens (27) uit Bree ging vorige week zondag met drie vriendinnen op stap in discotheek The Factory in Bree. Zowel Valérie zelf als twee van haar vriendinnen zijn lesbienne. “Een jongen heeft mij daar met een glas in het gezicht geslagen, gewoon omdat ik op vrouwen val”, vertelt het meisje, dat aan de aanval een gescheurd hoornvlies en een diepe wonde in het gezicht overhield. De politie onderzoekt de zaak.

“We stonden gezellig samen aan een tafel toen mijn vriendinnen Maren en Laura, ook twee lesbiennes, met elkaar aan het dansen waren”, zegt Valérie. “Een allochtone jongen vond dat niet kunnen en begon hen te duwen. Hij zei dat het niet hoort dat twee meisjes samen zijn. Daarop gingen acht of negen jongens rond Maren staan. Laura raakte een beetje in paniek en kwam me zeggen dat Maren problemen had. De jongens gaven haar daarop een duw. Toen ik aan Maren wou gaan vragen of alles oké was, sloeg een van de jongens uit het niets met een glas in mijn gezicht.”

"Wij gaan hier helemaal niet licht overheen”, reageert Ludo Goos, eigenaar van The Factory. "Als we weten wie het is, nemen we maatregelen en trekken we zijn lidkaart in. Maar zolang we niet weten wie het is, kunnen we spijtig genoeg niets doen.”

Lees vandaag meer in uw krant.

HDB
Foto DD