Belg boekt massaal ticket naar de zon

Print
Belg boekt massaal ticket naar de zon

Belg boekt massaal ticket naar de zon

Sinds een tweetal weken storten de Belgen zich massaal op vliegvakanties naar de zon. De touroperators spreken van 47 procent meer boekingen en tot de helft meer bezoekers op hun websites. “De Belg is het slechte weer beu.”

Veel Belgen hebben uitzonderlijk tot het pinksterweekend gewacht om de knoop rond hun zomervakantie door te hakken. Maar sindsdien was er geen houden meer aan en liep het storm in de reiskantoren, callcenters en op de websites van de touroperators.

Jetair noteerde de voorbije twee weken 47 procent meer vliegvakanties naar de zon. Ook touroperator Thomas. Cook bevestigt dat de Belgen massaal aan het boeken zijn geslagen. Jetair en Thomas Cook merken nu al een stijging van het aantal boekingen ten opzichte van vorig jaar.

“De Belg mikt op kortingen”, zegt Thomas Cook-woordvoerder Baptiste Van Outryve. “Van november tot januari noteerden we ook al opvallend veel vroegboekingen. Daarna werd het kalmer, maar de laatste twee weken is de. Belg weer massaal aan het boeken geslagen.”

“Het slechte weer speelt natuurlijk een rol. Mensen boeken hun lastminutes dit jaar opvallend vroeger, om er zeker van te zijn dat ze nog iets naar hun zin vinden. Ze willen geen risico nemen. Als dit ritme wordt aangehouden, zitten we voor gezinnen midden juni door onze voorraad heen. Wie nog reisplannen heeft, wacht dus beter niet te lang meer.”

Als klap op de vuurpijl voorspelde het Franse weerstation Météo gisteren “de koudste zomer in twee eeuwen”. Météo voorspelt dat West-Europa in juni en juli slechts enkele zomerse dagen zal kennen. De rest wordt somber en regenachtig. In augustus zouden er, als kers op de uitgeregende taart, een aantal hevige stormen langskomen. Vooral de vakantiebestemmingen Spanje, Frankrijk, Portugal, Duitsland en Oostenrijk mogen een kille rotzomer verwachten. Het goede nieuws is dat het in september en oktober droger en warmer zou worden.

RaLi

Foto: PN