Belgische mannenploeg probleemloos voorbij Noord-Ierland

Print
Belgische mannenploeg probleemloos voorbij Noord-Ierland

Belgische mannenploeg probleemloos voorbij Noord-Ierland

De nationale mannenvolleyploeg heeft zondag in Kortrijk Noord-Ierland makkelijk verslagen met 3-0. In de laatste wedstrijd in Groep D waren de setstanden 25-14, 25-12 en 25-14.

Depestele, Deroo, Verhees, Van de Voorde en Dejonckheere kregen een dagje rust voorgeschreven van bondscoach Dominique Baeyens. Vooral onder impuls van een uitstekende Klinkenberg werd de voorsprong meteen uitgediept tot 13-3. De Noord-Ierse aanvoerder Fulton en zijn teamgenoot Lundy konden vanop de opslaglijn nog voor enkele probleempjes zorgen in de Belgische receptie, maar Klinkenberg maakte er na 18 minuten een eind aan.

Ook Belgisch overwicht in de tweede set met Verhanneman als rustige afwerker en enkele mokerslagen van Van den Dries: 16-6. Wright deelde nog enkele prikjes uit vanop de opslaglijn, maar het was deze keer Verhanneman die afmaakte.

Enkele Belgische foutjes in het begin van de derde set brachten de eilandbewoners even langszij (3-3), maar Verschueren dirigeerde zijn ploeg voortreffelijk, terwijl Klinkenberg en Verhanneman voor de afwerking zorgden (17-7). De laatste set ging zo ook makkelijk naar de Belgen met 25-14.

België versloeg donderdag al Oostenrijk met 3-1 en zaterdag Roemenië, ook met 3-1. De Belgen zijn zo zeker van de derde ronde van het WK-kwalificatietoernooi (3-5 januari 2014). De tweede in Groep D, Roemenië, speelt de tweede WK-kwalificatieronde (2-6 oktober).

Belga
Archieffoto