Doelman Deelkens bezorgt Westerlo forfaitzege tegen Cercle

Print
Doelman Deelkens bezorgt Westerlo forfaitzege tegen Cercle

Doelman Deelkens bezorgt Westerlo forfaitzege tegen Cercle

Cercle Brugge heeft zondag op de zesde en laatste speeldag in de eindronde met tweedeklassers een zware 5-0-nederlaag geleden op het veld van Westerlo. De Vereniging was sinds donderdag echter al zeker van de eerste plaats in de groep en het bijhorend ticket voor eerste klasse.

Na de nipte 1-2-nederlaag van groen-zwart donderdag tegen Moeskroen-Péruwelz stond er voor het team van coach Lorenzo Staelens niets meer op het spel in het slotduel bij Westel. Cercle trad dan ook aan met een experimenteel elftal, maar dat pakte niet meteen goed uit. Westerlo haalde het uiteindelijk met 5-0, na onder meer twee omgezette strafschoppen van doelman Bart Deelkens.

In de andere wedstrijd in de eindronde hield Moeskroen-Péruwelz de drie punten thuis tegen White Star Woluwe, het werd 3-1.

In de eindstand hebben Cercle en Moeskroen-Péruwelz allebei twaalf punten, maar de West-Vlamingen zijn dankzij een beter onderling resultaat (0-3-winst en 1-2-nederlaag) zeker van het behoud in eerste klasse. Westerlo sluit de eindronde af met tien punten, Woluwe met één.

Belga
Archieffoto