Onderzoek naar verdwijning Mariette 'Tanteke' Somers stopgezet

Print
Onderzoek naar verdwijning Mariette 'Tanteke' Somers stopgezet

Onderzoek naar verdwijning Mariette 'Tanteke' Somers stopgezet

Het onderzoek naar de verdwijning van de 92-jarige Mariette Somers uit Schaffen (Diest) is stopgezet. De dame werd in 2005 als vermist opgegeven. Ook haar handtas, waar voor 1.7 miljoen Belgische frank aan kasbons in zat, was onvindbaar. Bovendien werd ze pas na 5 jaar door haar familie als vermist opgegeven.

Ergens tussen 1999 en 2005 is Tante Mariette verdwenen. Waar? Ergens in België of Spanje. Niemand die het zeker weet. En na jaren vruchteloos zoeken is het onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van tante Mariette al een tijdje stopgezet. Er is zelfs nooit een concreet spoor naar de vrouw geweest. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Buurtwinkeltje

Mariette Somers had geen man of kinderen en hield een buurtwinkeltje in Schaffen open. In de jaren 90 besloot ze om haar winkeltje te sluiten omdat het lichamelijk en mentaal te zwaar was geworden. Linda, de vrouw van een van de neven van Mariette, wilde haar wel in huis nemen. Maar dit vond de rest van de familie maar niets. Zij waren er immers van overtuigd dat Linda enkel uit was op het geld van Tanteke. Wat geld had ze genoeg. Jarenlang had ze hard gespaard en in haar slaapkamer lag er altijd veel cash geld. Bovendien lagen er in de kluis kasbons ter waarde van miljoenen Belgische franken.

Er gebeurden vreemde dingen met het geld en er ontstond een bitsige familieruzie. Volgens Linda ging Mariettes zus, die de volmacht had over haar vermogen, met de miljoenen aan de haal. Andere familieleden ontkennen dit dan weer. De familiale spanningen maakten Mariette diep ongelukkig en daarom trok ze samen met Linda naar Torrevieja, in het warme Spanje. 'Daar kon Tant bekomen van de hele heisa', dacht Linda.

Maar in Torrevieja verdween Mariette in de loop der jaren. Niemand weet hoe, wanneer en waar precies. Volgens Linda liep ze weg op een zekere dag in mei 2000, met in haar handtas 700.000 Belgische frank en 1 miljoen aan kasbons. 'Vaak zei ze dat ze terug naar Schaffen zou reizen om alles op te lossen. Helaas heeft ze dat plan ook willen uitvoeren, vrees ik', aldus Linda.

Nachtje in de cel

Linda was zo beschaamd dat ze Tanteke was kwijtgeraakt, dat ze het pas na enkele maanden aan haar man Paul, die in België was gebleven, vertelde. Die was echter niet onmiddellijk gealarmeerd en de rest van de familie was in de veronderstelling dat Mariette in Spanje van haar oude dag aan het genieten was. Pas na 5 jaar, wanneer enkele broers nog eens een poging doen om de familiebrokken te lijmen, komen ze te weten dat Mariette eigenlijk al vijf jaar spoorloos is.

Enkele familieleden stappen daarop naar het Leuvense parket en Linda en Paul belanden zelfs een nachtje in de cel. Iedereen vreest immers dat ze, en dan vooral Linda, Mariette wat hebben aangedaan. 'Ik zweer op het hoofd van mijn kinderen dat ik nooit een vinger heb uitgestoken naar Mariette', herhaalde Linda deze week opnieuw.

Er zijn nooit aanwijzingen gevonden van een misdrijf, maar iedereen lijkt het eens te zijn dat de nu 92-jarige Mariette niet meer leeft. Nu het onderzoek is stopgezet, zal ze ook nooit meer teruggevonden worden.

Archieffoto

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio