Griekenland dreigt met celstraffen voor slechte belastingbetalers

Print
Griekenland dreigt met celstraffen voor slechte belastingbetalers

Griekenland dreigt met celstraffen voor slechte belastingbetalers

De Griekse regering dreigt met gevangenisstraffen voor al wie zijn belastingen niet meer kan betalen. Dit wanneer men een schuld heeft van 5.000 euro of meer.

Wie de fiscus 5.000 euro verschuldigd is en binnen de vier maanden geen afbetalingsplan kan voorleggen, riskeert tot een jaar gevangenis. Dat meldt het Nieuwsblad. Vanaf 150.000 euro schuld gaat men minstens voor drie jaar de cel in.

"De overheid is op zoek naar een legerkamp in de regio Attica om mensen die schulden hebben bij de fiscus hun straf te laten uitzitten", bevestigde de viceminister voor Justitie in het Griekse parlement. Ze moeten dus niet de cel delen met moordenaars, dieven en verkrachters.

Wanneer de Grieken, die niet meer kunnen betalen, liever niet de cel in willen, kunnen ze ook nog opteren voor een werkkamp. Eén dag dwangarbeid in de landbouw of de gemeenschap zou daarbij gelden als twee dagen gevangenisstraf.

Archieffoto Raymond Lemmens

De gestrafte Grieken zullen bovendien voor de gemeenschap of in de landbouw moeten werken om hun schuld af te lossen: elke dag (dwang)arbeid zal daarbij als twee dagen gevangenisstraf tellen.