Malisse niet naar tweede ronde Roland Garros

Print
Malisse niet naar tweede ronde Roland Garros

Malisse niet naar tweede ronde Roland Garros

Xavier Malisse (ATP 56) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van Roland Garros, het tweede grandslamtornooi van het seizoen dat zondag in Parijs van start is gegaan.

De Belgische nummer één was in de openingsronde niet opgewassen tegen de als veertiende geplaatste Milos Raonic (ATP 16). De Canadees, een van de grote beloften in het mannentennis, haalde het na 1 uur en 56 minuten met 6-2, 6-1, 4-6 en 6-4.

In de eerste twee sets was de 22-jarige Canadees heer en meester. Hij serveerde erg sterk en liet de tien jaar oudere West-Vlaming geen schijn van een kans (6-2 en 6-1 na amper 44 minuten). Onze landgenoot herpakte zich echter in de derde set en de talrijk opgekomen Belgische supporters kregen enkele knappe punten te zien. Malisse trok de derde set uiteindelijk met 6-4 naar zich toe, maar een set later bleek Raonic opnieuw iets sterker (6-4).

Met Malisse verdwijnt de eerste van drie Belgische mannen van de hoofdtabel op het Parijse gravel. Kwalificatiespeler Steve Darcis (ATP 112) treft later vandaag de Fransman Michael Llodra (ATP 55), David Goffin (ATP 58) moet (vermoedelijk maandag) de baan op tegen niemand minder dan Novak Djokovic, de nummer één van de wereld.

Belga

Foto Photonews