Zebrapad 10 meter naast oversteekplaats

Print
Zebrapad 10 meter naast oversteekplaats

Zebrapad 10 meter naast oversteekplaats

Houthalen-Helchteren - Arbeiders van het Vlaams Gewest hebben deze week een zebrapad op de Grote Baan in Helchteren geschilderd... op tien meter van een nieuwe oversteekplaats. De palen voor de oversteekplaats voor fietsers en voetgangers staan er nochtans al, maar de werklui slaagden er toch in om het zebrapad tien meter verderop te plaatsen.

“Ik kon mijn ogen niet geloven”, vertelt buurtbewoner Dominiek Van Vlierden. “Die jongens begonnen doodleuk tien meter voor de toekomstige verkeerslichten een zebrapad te schilderen. Ik ben meteen naar hen toe gestapt om te zeggen dat dat niet juist was. Ik wees de schilderploeg naar de pas aangelegde stoepen, de nieuwe opening in de middenberm en de verkeerspalen. Maar de arbeiders haalden hun schouders op en schilderden rustig verder.”

“En toch hebben die arbeiders eigenlijk geen fout gemaakt”, verklaart Jo Lieben van Wegen en Verkeer Limburg. “De schildersploeg kreeg eind vorig jaar al de opdracht om alle zebrapaden op de Grote Baan een nieuwe lik verf te geven. Dat liep vertraging op door het slechte weer. Blijkbaar hebben ze nu zelfs vlak voor de toekomstige verkeerslichten het eerder weggeschraapte zebrapad opnieuw geschilderd. Dat was natuurlijk niet meer nodig."

ToRo

Foto ToRo

Lees het volledige verhaal in Het Belang van Limburg


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio