Hogeschool PXL geeft student-ondernemers speciaal statuut

Print
Hogeschool PXL geeft student-ondernemers speciaal statuut

Hogeschool PXL geeft student-ondernemers speciaal statuut

Hasselt - Net zoals topsporters die nog studeren een specifiek statuut genieten om hun studies met hun sport te kunnen combineren, zullen aan de Limburgse hogeschool PXL student-ondernemers van een speciaal statuut kunnen profiteren.

Zij zullen vanuit elke studierichting aan de PXL zich kunnen melden om door professionals en academici begeleid te worden om vanaf het tweede jaar een eigen zaak op te starten. Het PXL Centrum Ondernemen werd vrijdag aan de pers voorgesteld in Hasselt.

Durven ondernemen

"We leveren erg goede studenten af", zegt PXL-voorzitter Frank Smeets. "Maar ondanks de vele raakvlakken met het ondernemerschap in het lessenpakket, durven velen de stap naar een eigen onderneming niet zetten. En dat is doodjammer, want om economische welvaart te creëren, hebben we jonge, enthousiaste ondernemers broodnodig. Zeker in de moeilijke economische tijden waarin Limburg zich momenteel bevindt."

De PXL is de mosterd voor het Centrum Ondernemen gaan halen bij topsportscholen en bij binnen- en buitenlandse voorbeelden van ondernemersopleidingen. "Studenten met een goed ondernemersidee krijgen de kans om vanaf het tweede jaar met een eigen bedrijf te starten", vertelt PXL-directeur Ben Lambrechts.

Steun van school

"Ze kunnen hiervoor beschikken over accommodatie van de school en over een zeer ruim netwerk van gevestigde waarden in het bedrijfsleven, werkgeversorganisaties en andere actoren die hen actief bij de start-up willen begeleiden."

Het initiatief wordt vanuit de bedrijfswereld toegejuicht. "Studenten in een vroege fase wegwijs maken in het ondernemerschap leidt sneller tot echte succesverhalen", weet Davy Kestens van Twitspark, de Belgian Start Up of the Year.

Belga
Archieffoto

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio