Maastricht wil zelf wiet gaan telen

De gemeente Maastricht gaat onderzoeken of buitenlanders dan toch toegelaten kunnen worden in coffeeshops aan de Belgische grens. Voorwaarde is wel dat de helft van de shops eerst naar die grens wordt verhuisd en dat de gemeente ook zelf wiet mag telen.

tmas

Zo snel als de spreiding van de helft van de coffeeshops naar de rand van de stad (de grens met België, nvdr.) een feit is, wil Maastricht het ingezetenencriterium laten varen. Buitenlanders zijn vanaf dan opnieuw welkom in de coffeeshops, maar wel enkel diegenen aan de grens en niet die in het centrum van de stad. Tegelijkertijd wil Maastricht ook de zogenaamde achterdeur van de shops reguleren. De bevoorrading is nu nog in handen van het criminele milieu. Door zelf gemeentewiet te gaan telen, wil Maastricht die criminele geldstroom droogleggen en de kwaliteit van de drugs garanderen.

Raad van State

Vraag blijft of het plan ook effectief kan doorgaan, want op dit moment loopt er nog altijd een procedure voor de Raad van State tegen de spreiding van de coffeeshops naar de grens. Belgische grensgemeenten spanden die procedure aan omdat ze vrezen voor de export van overlast. Een uitspraak in deze zaak is er nog niet.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

TvD Archieffoto BHul

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio