Ford Genk

NMBS organiseert infosessies voor Ford-werknemers

Print
NMBS organiseert infosessies voor Ford-werknemers

NMBS organiseert infosessies voor Ford-werknemers

De NMBS-Groep organiseert op donderdag 30 mei infosessies voor de Ford-werknemers over de jobmogelijkheden bij de spoorwegmaatschappij. Ze is daarmee de eerste werkgever die de kans grijpt om op de werkvloer zelf zijn jobs voor te stellen. "Veel personeelsleden hebben een technische achtergrond en de NMBS-Groep wil hen een kans op een nieuwe carrière bieden," zegt woordvoerster Leen Uyterhoeven woensdag.

Volgens haar waren er de afgelopen maanden al talrijke contacten tussen Ford-werknemers en de spoorweggroep. "Heel wat mensen informeerden naar jobs die wij kunnen bieden. Een aantal heeft zich trouwens al met succes ingeschreven voor selectieproeven".

Volgende week krijgt de spoorweggroep de kans een extra stap naar het personeel te zetten. De fabriek opent dan haar deuren voor drie infosessies, waarin de jobmogelijkheden bij de NMBS-Groep toegelicht worden. De infosessies vinden juist voor de namiddagshift of juist na de voormiddag- of dagshift plaats. Het Ford-personeel krijgt uitgebreid de kans om vragen te stellen.

"De meerderheid bij Ford beschikt over kostbare ervaring die van pas komt voor functies als treinbestuurder, technicus of elektromecanicien. Om hen een weloverwogen keuze te laten maken, organiseert Infrabel in de zomer 'snuffelstages' in het seinhuis en in het logistiek centrum infrastructuur in Hasselt. Het gaat om een soort observatiestage van telkens vijf dagen, waarin de geïnteresseerden in de praktijk kennis kunnen maken met toekomstige collega's en de specifieke spoorberoepen," besluit Uyterhoeven.

Belga
Archieffoto