Minstens één dode bij terreuraanval in Londen

Print
Minstens één dode bij terreuraanval in Londen

Minstens één dode bij terreuraanval in Londen

Bij een terroristische aanval in de Londense wijk Woolwich is woensdag iemand gedood en zouden twee andere mensen gewond geraakt zijn, zo heeft de BBC gemeld.

Een en ander startte omstreeks 15.15 uur Belgische tijd toen twee mannen met hun blauwe Vauxhall-wagen inreden op een man in John Wilsonstreet. Ooggetuigen vertelden de krant dat beide aanvallers met donkere huidskleur dan uit de auto sprongen en met vleeshakmessen op hun slachtoffer begonnen in te slaan. De politie schoot vervolgens het duo neer. Eén van hen is levensgevaarlijk gewond, aldus The Times.

Ook volgens de BBC is de omgebrachte man eerst omver gereden. Zelfs nadat hij reeds was overleden, bleef het duo hem herhaaldelijk aanvallen. Uiteindelijk trokken zij het lijk op de grond en lieten het daar liggen. Daarop schoot de politie beiden neer.

Op gezag van een ooggetuige die op anonimiteit stond, meldde de BBC ook dat de twee aanvallers niet wilden vluchten, toen de politie ter plaatse aankwam. De verdachten vielen de politie aan en waren daarop gebrand. Een andere ooggetuige voegde eraan toe dat het duo voorbijgangers vroeg foto's te maken van hen. Ook Sky vernam dit van "bronnen". Er zijn ook berichten dat het duo over een vuurwapen beschikte, naast messen en een machete.

Terreuraanval

Het incident wordt als een terreuraanval bekeken, zo heeft de kwaliteitskrant The Times of London op gezag van veiligheidsbronnen bericht. De commerciële televisiezender Sky vernam van hoge politie-officeren dat de denkpiste luidt dat het een politiek gemotiveerde islamitische terreuraanval ging. De BBC voegde daaraan toe dat het aanvallende duo heeft geprobeerd de gebeurtenissen te filmen terwijl het "God is groot" schreeuwde.

Nog luidens de openbare omroep heeft premier David Cameron het crisiscomité Cobra van de regering bijeengeroepen om zich over de gebeurtenissen in Woolwich te buigen. Die bijeenkomst begint om 19.30 uur Belgische tijd.

Belga
Foto EPA