"Eind deze week hebben zo goed als alle passagiers hun bagage terug"

Print
"Eind deze week hebben zo goed als alle passagiers hun bagage terug"

Eind deze week hebben zo goed als alle passagiers hun bagage terug

Al meer dan de helft van de passagiers die getroffen werden door de staking bij afhandelaar Swissport, heeft zijn bagage terug. Tegen eind deze week zouden nagenoeg alle passagiers hun bagage moeten gerecupereerd hebben. Dat maakte de woordvoerder van Brussels Airport bekend. Sinds vorige week vrijdag verloopt de bagageafhandeling door Swissport weer normaal. Er waren naar schatting 20.000 stuks bagage gestrand op Zaventem.

De woordvoerder beklemtoont dat de afhandelaar en luchtvaartmaatschappijen "onwaarschijnlijke" inspanningen leveren om de gestrande bagage bij de bestemmeling te krijgen. "Maar tegelijk begrijpen we ook de frustratie van de klant, die moeite heeft om contact op te nemen met zijn luchtvaartmaatschappij", aldus woordvoerder Jan Van der Cruysse. Dat heeft alles te maken met de drukte: zo arriveren er naar schatting 3 e-mails per seconde, het aantal telefoontjes is niet te ramen. De woordvoerder herhaalt dan ook zijn pleidooi om niet zelf contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij, maar te wachten tot men gecontacteerd wordt. "Bespaar u de frustratie", luidt zijn advies.

Hoeveel de staking de luchtvaartmaatschappijen heeft gekost, kon de woordvoerder niet zeggen. "Het gaat in elk geval om een zeer hoge kost, en bovenal is er de imagoschade."

Belga
Foto Belga