Culinair festival Limburg Proeft slaat tenten op in Hasselt

Print
Culinair festival Limburg Proeft slaat tenten op in Hasselt

Culinair festival Limburg Proeft slaat tenten op in Hasselt

Na zeven succesvolle edities van het culinaire festival Antwerpen Proeft, zakt het evenement op 7, 8 en 9 juni voor het eerst af naar Limburg. Met de deelname van sterrenrestaurants als Slagmolen (Opglabbeek), Innesto (Houthalen) en Magis (Tongeren) mag Limburg Proeft op hoge verwachtingen rekenen.

In restaurant Slagmolen waren enkele van de 20 deelnemende restaurateurs van Limburg Proeft present om het gerecht dat ze tijdens het culinaire festival zullen maken, te laten proeven aan de journalisten. Het is de bedoeling dat ze op 7, 8 en 9 juni elk een stand opbouwen op het Kolonel Dusartplein in Hasselt, waar bezoekers met eet- en drankbonnen kunnen proeven van de verfijnde keuken die Limburg te bieden heeft.

Te bescheiden

"Limburg heeft een schatkamer vol mooie restaurants, vernieuwende bistro's en heerlijke streekproducten", zegt Bert Meeuwis (foto) van restaurant Slagmolen (2 Michelinsterren). "Dat mag in heel het land geweten zijn. We zijn als Limburgers veel te bescheiden. En met zo'n evenement als Limburg Proeft kunnen we aan het ruime publiek tonen wat we in onze mars hebben."

Er nemen ook heel wat bekende namen uit de regionale horeca deel, zoals Lucie & Jimmy en Daniël & Rinaldo, de duo's van het vtm-programma 'Mijn Restaurant'. Ambassadeur van het event is Peppe Giacomazza van La Botte in Genk, ook bekend van televisiezender Njam!. Naast de culinaire verrassingen zal er ook heel wat randanimatie zijn, zoals wijndegustaties, muzikale omkadering en de uitzending van de voetbalinterland België-Servië.

Belga
Foto DD: Bert Meeuwis van De Slagmolen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio