Zes maanden cel voor Poolse Colruytdieven

Print
Zes maanden cel voor Poolse Colruytdieven

Zes maanden cel voor Poolse Colruytdieven

Beringen - Een Poolse man van 49 jaar en zijn 29-jarige schoonzoon zijn woensdag veroordeeld door de Hasseltse correctionele rechtbank. Tussen 22 en 29 maart 2013 hadden ze twaalf flessen Jack Daniel's en twee flessen wodka gestolen uit verschillende vestigingen van Colruyt. Ze sloegen toe in Averbode, Scherpenheuvel, Paal, Tessenderlo, Beringen en Lier. In Limburg gingen ze zelfs in drie winkels van OKAY-Colruyt op dezelfde dag 'shoppen'.

Op camerabeelden was te zien hoe de mannen telkens de flessen in de winkelkar legden en eenmaal ze aan de kassa kwamen verdwenen waren. De daders vertelden een warrig verhaal over waarom ze de Colruyt viseerden. "We waren er telkens aanwezig voor een sollicitatiegesprek op de parking. Bouwaannemers organiseren daar soms gesprekken. De gevonden drank in onze wagen hebben we elders gekocht."

Hun uitleg bleek tevergeefs. Verzwarende omstandigheid was dat de twee samenwerkten en dus als vereniging of een bende optraden. Ze kregen elk twaalf maanden cel, waarvan de helft met uitstel. Hun wagen en gps zijn verbeurd verklaard. Ook moeten ze elk de gerechtskosten van iets meer dan 200 euro betalen.

GHo
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio