Dronken bestuurder niet vervolgd voor ongeval waarbij Lommelaar (52) sterft

Print
Dronken bestuurder niet vervolgd voor ongeval waarbij Lommelaar (52) sterft

Dronken bestuurder niet vervolgd voor ongeval waarbij Lommelaar (52) sterft

Lommel - Het openbaar ministerie heeft twee maanden rijverbod en 1.100 euro boete gevorderd voor een 59-jarige man uit Zandhoven (Antwerpen). Hij was vorig jaar op de Mercedes van Dirk Mariën, een 52-jarige man uit Lommel, gebotst. Die overleefde de klap niet. De beklaagde wordt enkel vervolgd omdat hij positief blies en dus niet voor het ongeval zelf. De Mercedes was volgens het openbaar ministerie een 'onvoorzienbare hindernis'. De zaak is donderdag behandeld voor de Antwerpse politierechter.

Lees ook: Lommelaar (52) komt om bij ongeval op E313

Mariën reed op 26 maart 2012 rond middernacht op de E313 richting Hasselt. In Ranst verloor hij de controle over het stuur en botste hij met zijn Mercedes tegen de linkse vangrail. De wagen werd weggeslingerd en kwam deels op het eerste rijvak tot stilstand. Daar werd hij aangereden door de wagen van Jozef W.

Mariën overleed ter plaatse en de beklaagde werd in shock naar het ziekenhuis gebracht. Hij legde een positieve ademtest af en wordt daar nu voor vervolgd. De dood van het slachtoffer kan hem evenwel niet verweten worden.

De Mercedes stond dwars op een onverlicht stuk autoweg, zijn lichten brandden niet en er was ook amper maanlicht, waardoor hij een onvoorzienbare hindernis was voor de beklaagde. Het openbaar ministerie zag ook geen verband tussen zijn intoxicatie en het ongeval.

De advocaten van de nabestaanden waren het daar niet mee eens en menen dat hij wél had kunnen stoppen of uitwijken als hij niet gedronken had. Zij vorderen ruim 59.000 euro aan schadevergoedingen.

Vonnis op 19 juni.

Belga
Foto BFM


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio