Tot levenslang veroordeelde Herkenaar in ziekenhuis gestorven

Print
Tot levenslang veroordeelde Herkenaar in ziekenhuis gestorven

Tot levenslang veroordeelde Herkenaar in ziekenhuis gestorven

Herk-de-Stad - In het Jessaziekenhuis in Hasselt is onlangs Edouard - Eddy - Kennes uit Herk-de-Stad op 76-jarige leeftijd overleden. De man werd in juni 2006 tot levenslang veroordeeld voor de moord op zijn 49-jarige echtgenote Frieda Steegmans.

Eddy Kennes was al enige tijd ernstig ziek. Toen zijn toestand gestaag achteruit bleef gaan, heeft de gevangenisdokter een verzoek voor strafonderbreking om medische redenen ingediend zodat hij bij één van zijn familieleden kon sterven. Dat verzoek stuitte op weerstand bij het centraal bestuur van de strafinrichtingen. Als argument werd de aard van het misdrijf ingeroepen dat Kennes had gepleegd. De man werd wel overgebracht naar het Jessaziekenhuis waar hij onlangs is gestorven.

Frieda Steegmans kwam op 25 augustus 2004 om het leven nadat Kennes twee keer op haar schoot met een jachtgeweer in het ijssalon Chantilly op de Grote Baan in Donk bij Herk-de-Stad. De man kon het niet verkroppen dat zijn echtgenote hem definitief had verlaten en verdacht haar ervan een relatie met een andere man te hebben. Kennes weigerde ook te aanvaarden dat zijn echtgenote recht had op de helft van zijn pensioen. Vlak nadat hij zijn vrouw had doodgeschoten, ondernam hij een zelfmoordpoging. Hij hield er zware verwondingen in het aangezicht aan over.

NV
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio