Greipel klopt Boonen in Ronde van België

Print
Greipel klopt Boonen in Ronde van België

Greipel klopt Boonen in Ronde van België

De Duitser André Greipel (Lotto-Belisol) heeft woensdag de eerste etappe van de Ronde van België gewonnen. Hij versloeg Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step) in de sprint. De Nederlander Ramon Sinkeldam (Team Argos-Shimano) werd derde. Greipel pakt ook de rode leiderstrui.

Al na drie kilometer wedstrijd trokken Laurens De Vreese, Alphonse Vermote, Dieter Uyttersprot en Olivier Chevalier in de aanval. Zij boekten tot maximaal 4:25 voorsprong op het peloton en hielden bij het aansnijden van de twee plaatselijke ronden op en rond De Wandelaar, elk 35 kilometer lang, daar nog slechts 2:25 van over.

Op 38 kilometer van de eindmeet werden Vermote en Uyttersprot gegrepen door de grote groep en bleven enkel De Vreese met Chevalier nog voor het peloton uitrijden. Met nog 25 kilometer voor de boeg waren ook zij eraan voor de moeite en smolt alles opnieuw samen. De sprintersploegen hielden van dan af aan alles netjes onder controle en in de aangekondigde massasprint haalde André Greipel het op overtuigende wijze.

Donderdag trekken de renners van Knokke-Heist naar Ninove-Meerbeke, waar op de befaamde Halsesteenweg, de aankomstzone van de vroegere Ronde van Vlaanderen, de eindmeet ligt van de tweede etappe. In de 182,3 kilometer lange rit zitten onder andere de beklimmingen van de Tenbosse, Parikeberg, Bosberg en Congoberg.

Foto Belga