Ook Wickmayer sneuvelt in eerste ronde Brussel

Print
Ook Wickmayer sneuvelt in eerste ronde Brussel

Ook Wickmayer sneuvelt in eerste ronde Brussel

Yanina Wickmayer (WTA-41) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-tennistornooi van Brussel. Ze ging in haar eersterondepartij op de Primerose Tennis Club in drie sets onderuit tegen de Amerikaanse Jamie Hampton (WTA-68). Na 1 uur en 46 minuten stonden de 1-6, 6-3 en 6-4 setstanden op de tabellen.

'Wicky', die enkele dagen geleden de samenwerking met haar Slovaakse coach Vladimir Platenik stopzette, begon nochtans uitstekend aan de wedstrijd en trok de eerste set na amper 23 minuten met 6-1 naar zich toe. In de tweede manche speelde de Vlaams-Brabantse echter minder goed, terwijl de Amerikaanse haar spelniveau kon opkrikken. Hampton brak vroeg door de opslag van Wickmayer en gaf die voorsprong niet meer af: 3-6.

In de slotset lukte Hampton opnieuw een snelle break en liet Wickmayer meermaals de kans liggen om snel op gelijke hoogte te komen. Op haar tiende breakpunt was het dan toch raak (4-4), maar de Amerikaanse brak opnieuw terug en maakte het nadien af op haar derde matchbal.

Wickmayer mist zo de kans op een Belgische confrontatie met Kirsten Flipkens (WTA-21) in de tweede ronde. De als vijfde geplaatste 'Flipper' moet later woensdag wel eerst nog haar eersterondepartij tegen de Amerikaanse Madison Keys (WTA-59) afwerken. Eerder op de dag sneuvelde met wildcardspeelster Alison Van Uytvanck (WTA-163) al een eerste landgenote. Zij kreeg in de eerste ronde een 6-1 en 6-0 pandoering van de Kazachse qualifier Yulia Putintseva (WTA-105).

Lees ook: Van Uytvanck "zwaar ontgoocheld" na WTA Brussel

Foto Photo News