Lid 'Pussy Riot' gaat in hongerstaking

Print
Lid 'Pussy Riot' gaat in hongerstaking

Lid 'Pussy Riot' gaat in hongerstaking

Maria Alekhina, een gedetineerd lid van de Russische punkgroep Pussy Riot, gaat in hongerstaking. Dat doet ze omdat ze niet aanwezig mocht zijn op de hoorzitting waarop haar verzoek tot vervroegde vrijlating zou worden behandeld.

Alekhina is erg zeker van haar stuk. "Ik ga in hongerstaking en ik sta op mijn deelname aan de hoorzitting", verklaarde ze aan de rechtbank vanuit haar gevangenis in de Oeral via een videoverbinding. "Ik verbied mijn advocaten om aan de debatten deel te nemen zolang ik de hoorzitting niet mag bijwonen." De jongedame moet een straf van twee jaar in een strafkamp uitzitten, omdat ze vorig jaar -samen met de twee andere leden van haar band- Vladimir Poetin belaagde met een punkgebed.

De rechtbank van Berezniki (Oeral) is woensdag begonnen met het onderzoek naar het verzoek van Alekhina tot vervroegde vrijlating. Het Pussy Riot-lid mag de debatten niet bijwonen, hoewel ze dat had gevraagd. De zangeres vindt dat haar rechten geschonden zijn, waardoor ze het onmiddellijke ontslag van Mikhail Chagalov, de rechter die haar niet toeliet op de hoorzitting, eist. Dat verzoek werd geweigerd, maar de rechtbank heeft de debatten wel verdaagd naar morgen.

Foto Photo News

Nick Lodewyckx