Van Uytvanck "zwaar ontgoocheld" na WTA Brussel

Print
Van Uytvanck "zwaar ontgoocheld" na WTA Brussel

Van Uytvanck zwaar ontgoocheld na WTA Brussel

Alison Van Uytvanck (WTA-163) heeft weinig plezier beleefd aan de Brussels Open van 2013. De 19-jarige Grimbergse, die een wildcard voor de hoofdtabel had gekregen, ging woensdag in haar eersterondepartij in de Primerose Tennis Club met pijnlijke 6-1 en 6-0 cijfers onderuit tegen de Kazachse qualifier Yulia Putintseva (WTA-105). Na afloop was Van Uytvanck bijzonder ontgoocheld.

"Er valt niet veel te vertellen over deze wedstrijd", klonk het. "Zij speelde erg goed, terwijl ik zeker niet mijn beste spel heb laten zien. Het is uiteraard niet leuk om zo te verliezen en ik ben dan ook zwaar ontgoocheld, maar uit zo'n nederlagen moet je leren."

"Zij is ook een enorme vechter en ik had sowieso erg goed moeten spelen om van haar te kunnen winnen", verklaarde Van Uytvanck, die vorig jaar nog kwartfinales speelde in Brussel en nu dus een pak WTA-punten verliest.

Roland Garros

Omwille van de regen bleef Van Uytvanck dinsdag een hele dag binnen en kon ze woensdag pas aan de bak. Daardoor miste ze ook de kans om zich nog voor de kwalificaties van Roland Garros in te schrijven.

"Ik ben toch ontgoocheld dat ik daar nu geen kwalificaties kan spelen, maar je moet nu eenmaal keuzes maken. Niets aan te doen", stelde Van Uytvanck, die volgende week aan de kwalificaties van het ITF-grastoernooi van het Engelse Nottingham (75.000 dollar) deelneemt.

Later op de dag komen Kirsten Flipkens (WTA-21) en Yanina Wickmayer (WTA-41) nog op de baan in Brussel. Vijfde reekshoofd Flipkens ontmoet in de openingsronde de Amerikaanse Madison Keys (WTA-59), Wickmayer treft de Amerikaanse Jamie Hampton (WTA-68). Winnen beide Belgische tennissers hun eerste partij, komen ze later op de dag al in de tweede ronde tegen mekaar uit.

Foto Belga