"Vlaming spaart om iets na te laten, Waal om rond te komen"

Print
"Vlaming spaart om iets na te laten, Waal om rond te komen"

Vlaming spaart om iets na te laten, Waal om rond te komen

Terwijl de Waalse vijftigplusser spaart om rond te komen, wil de Vlaamse ook nog wat achterlaten wanneer hij of zij er niet meer is. Dat blijkt uit een enquête van Plus Magazine bij 2.474 mensen. Daarnaast blijkt ook dat vijftigplussers steeds vroeger bezig zijn met hun erfenis.

Uit de enquête komt een opmerkelijk communautair verschil naar voor: Waalse vijftigplussers zetten geld opzij om rond te komen. Vlamingen sparen om rond te komen, een appeltje voor de dorst aan te leggen én als het kan, nog wat door te geven aan de kinderen. "Vlamingen sparen veel en leggen het liefst nog wat opzij om de volgende generatie te helpen", zegt Anne Vanderdonckt, hoofdredactrice van Plus Magazine.

Vroeger plannen

De Belg denkt ook steeds vroeger na over wat hij nalaat. Terwijl men vroeger pas aan successieplanning dacht vanaf 60 of 70 jaar, houdt het tegenwoordig mensen vanaf 50 jaar of zelfs jonger bezig. Vijfendertig procent van de ondervraagde 50 tot 59-jarigen denkt aan successieplanning, maar gaat nog niet meteen over tot actie. Drieënveertig procent van de zestigplussers is met successieplanning bezig of wil er binnenkort mee starten.

De Belg blijft wel een spaarder, de crisis heeft dat niet veranderd. Meer dan de helft van de ondervraagden spaart op dezelfde wijze als voor de crisis. Vijftigplussers sparen voornamelijk om een buffer aan te leggen voor slechtere tijden en om hun oude dag te financieren.

Belga
Archieffoto