Advies over herstart Gielen bevat tal van dwingende voorwaarden

Print

Advies over herstart Gielen bevat tal van dwingende voorwaarden

Kortessem -
Op basis van het dossier heeft de gemeentelijke milieuambtenaar een voorlopig advies geformuleerd over de milieuvergunningsaanvraag tot de herstart van het bedrijf Gielen op de KMO-zone Herbroek. Vandaag woensdag kan het buurtcomité dit advies op het gemeentehuis nog eens inkijken.

Uit goede bron vernamen we dat dit voorlopig advies positief zou zijn .

Er worden evenwel hierbij aan het bedrijf Gielen heel wat dwingende voorwaarden opgelegd. Zo zal het opslaan of verwerken van mogelijk asbesthoudend materiaal in de toekomst totaal verboden zijn. Zullen er 's morgens vroeg en 's avonds laat geen afvalcontainers meer mogen worden aangevoerd of afgevoerd.

Bovendien zal de verplichte groene bufferzone van 5 à 7 meter rond het bedrijf strikt nageleefd moeten worden en wordt de wasinstallatie voor vrachtwagens en containers definitief op non-actief geplaatst. Ondertussen is ook de toekomstige indeling van de vroegere bedrijfssite van de NV Gielen duidelijk.

Schepen voor ruimtelijke ordening Luc Dullaers N-VA: "Het vroegere terrein van de NV Gielen wordt opgesplitst in twee delen, waarvan 1 deel opnieuw zou worden uitgebaat door de NV Gielen en het ander deel wordt opgesplitst in een bedrijvenpark met 3 sites voor kandidaat kleinere bedrijven.

Een nieuw aan te leggen weg doorheen het huidig bedrijventerrein van Gielen moet zorgen voor een verbinding met de nieuwe nog te ontginnen KMO-zone richting Kraaieveldstraat."

Francis Croes

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio