Decuyper: "Zulte verhuist niet!"

Print
Decuyper: "Zulte verhuist niet!"

Decuyper: Zulte verhuist niet!

Op een persconferentie heeft grote baas van Zulte Waregem, Patrick Decuyper, ten stelligste ontkend dat de West-Vlaamse club naar Antwerpen zou verhuizen.

Decuyper liet wel verstaan dat hij met Antwerps burgemeester had samengezeten om te brainstormen over de voetbalprojecten van Zulte en Antwerpen.

Zeven regels

"Eén artikel van zeven regels dinsdagavond zet heel het land in rep en roer, terwijl ons niets gevraagd is", opende de gedelegeerd bestuurder van Zulte Waregem de in alle haast georganiseerde persconferentie. "Maar, en laat dat duidelijk zijn, Zulte Waregem verhuist niet."

Vicekampioen Zulte Waregem speelt volgend seizoen Europees voetbal en omdat het eigen stadion daarvoor niet geschikt is, praatte de club al met AA Gent en Club Brugge, maar daar was het antwoord "njet".

"Daarom keken we verder en zo kwam ik uit bij de stad Antwerpen dat eigenaar is van het stadion op het Kiel", verklaarde Decuyper die enkele dagen voor de titelmatch tegen Anderlecht samenzat met burgemeester Bart De Wever.

"In dat gesprek hebben we ideeën uitgewisseld, meer niet. Ideeën over een nieuwe Antwerpse club, en ik benadruk dat het om een nieuwe club gaat, dus niet Zulte", herhaalde Decuyper nogmaals.

Talent

"De Wever vroeg zich ook af waarom het succes dat Zulte heeft geboekt niet in Antwerpen kan. Daarbij rees de vraag of er in Antwerpen een draagvlak is om Belgisch toptalent te laten doorstromen in een club."

Het ging volgens Decuyper om wat brainstorming met De Wever die in het Antwerpse bedrijfsleven ging rondhoren wat de mogelijkheden zijn. "Ik heb nog niet eens gehoord dat iets heeft opgeleverd bij De Wever", aldus de bestuurder van Zulte.