Inbrekers plegen ramkraak op parfumerie in Tienen

Print
Inbrekers plegen ramkraak op parfumerie in Tienen

Inbrekers plegen ramkraak op parfumerie in Tienen

Een bende dieven brak vannacht in bij een parfumerie in de Leuvensestraat in Tienen. Dat meldt de lokale politie. De inbrekers haalden een hoop dure parfumflesjes uit de winkel, nadat ze de vitrine stuk hadden geslagen.

Een aandachtige buurtbewoonster werd door een luide klap opgeschrikt en zag drie of vier mannen in hun wagen wegrijden. Het gerechtelijk labo voert nu een onderzoek. De federale gerechtelijke politie van Leuven onderzoekt ook of er een verband is met gelijkaardige feiten in Leuven en Mechelen.

In Leuven werd maandag nog een ramkraak gepleegd in een parfumeriewinkel, maar de daders gingen er zonder buit vandoor toen het alarm afging. Dezelfde parfumwinkel werd op 23 januari al het doelwit van een ramkraak. Twee mannen verbrijzelden toen de toegangsdeur van de parfumeriezaak terwijl de derde in een wagen bleef wachten. De inbrekers maakten toen een hoop flessen van dure parfummerken buit.

Een tweetal weken later, op 4 februari, was het de beurt aan een parfumwinkel in de Diestsestraat. De daders gooiden toen de etalage van de winkel in met een tegel en gingen er ook hier vandoor met een grote hoeveelheid parfum. In de nacht van 6 op 7 mei werden dan op een uur tijd twee ramkraken gepleegd, één in de Bondgenotenlaan in Leuven en één in de Bruul in Mechelen. In beide gevallen verbrijzelden de daders de glazen toegangsdeur en graaiden ze de duurste reukwaren mee.

Foto Photo News

Nick Lodewyckx