Sint-Niklaas krijgt geen gelijk in dossier White Star-Oudenaarde

Print
Sint-Niklaas krijgt geen gelijk in dossier White Star-Oudenaarde

Sint-Niklaas krijgt geen gelijk in dossier White Star-Oudenaarde

In het dossier over het duel tussen White Star Woluwe en Oudenaarde heeft Sint-Niklaas gisteren geen gelijk gekregen. De tweedeklasser betwistte als derde partij de beslissing van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om geen punten toe te kennen voor het duel tussen tweedeklassers White Star Woluwe en Oudenaarde, dat eerder een 5-0 forfaitzege kreeg.

Sint-Niklaas oordeelde betrokken te zijn bij het dossier. Nadat de Geschillencommissie Heist-op-den-Berg en Oudenaarde van positie gewisseld heeft, mag die eerste ploeg nu aantreden in tweede klasse en is Oudenaarde gedoemd tot het spelen van de eindronde met derdeklassers.

Toch denkt de Geschillencommissie er niet aan om haar beslissing te wijzigen, net zoals het Belgisch Sporttribunaal (BAS) vrijdag heeft beslist naar aanleiding van een procedure van Oudenaarde tegen de KBVB, White Star Woluwe en KSK Heist. De rangschikking van tweede klasse blijft dus ongewijzigd. Sint-Niklaas degradeert rechtstreeks en Oudenaarde speelt de eindronde, maar die ploeg heeft daarvoor al forfait gegeven).

Foto Photo News

Nick Lodewyckx