Bosweg Guigoven na 7 jaar terug open

Print

Bosweg Guigoven na 7 jaar terug open

Kortessem -
Dinsdag startte aannemer Gemoco uit Bilzen de riolerings- en wegeniswerken in: de Brandstraat, de Hennestraat, de Wouddaelstraat Aansluitend wordt schoolomgeving Guigoven en het kruispunt Tongersesteenweg met de Brand- en de Leeuwerstraat volledig heringericht.

Om de werken in goede banen te leiden besliste het schepencollege om de Bosweg, die al 7 jaar afgesloten is van de aansluiting met de N20 Hasselt-Tongeren terug open te stellen voor het verkeer. Burgemeester Tom Thijsen: Op deze wijze kunnen de bewoners van de Bosweg, Bredeweg en Woudal, na het opbreken van de Brandstraat toch nog vlot aan hun woning geraken.

De afsluiting van de Bosweg leverde, eertijds bij de plaatselijke bevolking heel wat protest op. Of na het beëindigen van de werken in maart 2014 de Bosweg verder zal open blijven is nog niet duidelijk.

Schepen van Openbare werken Camille Cuyx (CD&V): De timing van de werken gaat uit van normale weersomstandigheden.

Wegenis- en vooral grondwerken van grote omvang zijn echter zeer weergevoelig. Slecht weer kan de vooropgestelde planning danig in de war sturen. Wij vragen hiervoor dan ook het begrip van de inwoners en weggebruikers.

De werken worden gefaseerd uitgevoerd. Wij starten met de rioleringswerken in de Brandstraat en de Kasteelstraat. Aansluitend volgen de wegeniswerken in de Brandstraat vanaf kruispunt Kasteelstraat richting Tongersesteenweg.

De wegeniswerken aan de school in de Brandstraat worden echter pas uitgevoerd tijdens schoolvakantie in juli en augustus.

Nadien volgen vanaf de Brandstraat de riolerings- en wegeniswerken vanaf de Kasteelstraat richting Wintershoven.

De riolerings- en wegeniswerken aan de Tongersesteenweg vangen pas in september aan.

Afhankelijk van de weersomstandigheden worden tot slot de Hennestraat en de Wouddalstraat aangepakt

Francis croes

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio