Waregem: "Voetbal mag niet kapot gaan aan platte commercie"

Print

Waregem: Voetbal mag niet kapot gaan aan platte commercie

Kurt Vanryckeghem, burgemeester van Waregem, heeft woensdag onthutst gereageerd op de mediaberichten dat voetbalclub Zulte Waregem overweegt om volgend seizoen de overstap te zetten naar Het Kiel, het voormalige Beerschotstadion. "Een verhuis kunnen wij als stadsbestuur niet laten gebeuren", verklaarde Vanryckeghem. "Voetbal mag niet kapot gaan aan platte commercie." Het schepencollege van Waregem legde woensdagochtend in een extra bijeenkomst het dossier van Zulte Waregem

"Ik hoop dat de berichten die ik opving echt een kwakkel zijn", stelde de burgemeester (foto links). "Het kan toch niet dat men hier op de markt een viering heeft met zes- tot zevenduizend supporters van Zulte Waregem, om hen dan een mes in de rug te steken door twee dagen later te verklaren dat de club volgend seizoen in Antwerpen gaat spelen."

Druk

"Of de CEO van Zulte Waregem, Patrick Decuyper, druk wil zetten op het stadsbestuur omdat wij te weinig zouden doen voor de club? Dit is toch een heel onethische manier van handelen. We leveren tal van inspanningen, denk maar aan de 700.000 euro om hier Europees te kunnen spelen, maar we kunnen geen 44 miljoen euro uittrekken voor een nieuw stadion."

"Een verhuis kunnen wij als stadsbestuur niet laten gebeuren. Ook de vele supporters zullen dit absoluut niet tolereren. Voetbal moet een feest blijven en mag niet kapot gaan aan platte commercie. De traditie van Zulte Waregem kan je niet zomaar in je valies steken en ermee vertrekken", besluit Vanryckeghem.

Lees ook Verhuist Zulte Waregem naar Antwerpen?

Foto Photo News