AG2R schorst zichzelf voor Dauphiné

Print
AG2R schorst zichzelf voor Dauphiné

AG2R schorst zichzelf voor Dauphiné

AG2R La Mondiale heeft dinsdag bekendgemaakt dat het zichzelf schorst voor het Critérium du Dauphiné (2-9 juni). De Franse wielerformatie volgt daarmee de regels van de Beweging voor een Geloofwaardig Wielrennen (MPCC): als twee renners van een team binnen twaalf jaar tijd op doping betrapt worden, moet het team vrijwillig een week aan de kant blijven.

Het is de eerste keer dat een team door de regel getroffen wordt. Dinsdag werd bekend dat ook het B-staal van de Fransman Sylvain Georges positief is. De Fransman testte op 10 mei tijdens de Giro positief op het gebruik van heptaminol, een product dat gebruikt wordt om de bloeddoorstroming te bevorderen.

Ondanks het feit dat het middel zonder voorschrift in de Franse apotheken te verkrijgen is, staat het wel op de dopinglijst. In september 2012 kreeg AG2R al een dopinggeval te verwerken. De Fransman Steve Houanard testte toen bij een controle buiten competitie positief op EPO.

"Dit is een harde klap voor de renners, de ploegleiding en de sponsors", verklaarde woordvoerder Vincent Lavenu, één van de stichtende leden van de MPCC. "AG2R staat recht in zijn schoenen en komt zijn verplichtingen aan de MPCC en de anttidopingstrijd na, ook al doet het pijn. De Dauphiné is voor ons een belangrijke thuiswedstrijd. Voor het eerst in 22 jaar zullen we er echter niet bij zijn. We respecteren de regels zoals ze geschreven staan. Over welk product het gaat, maakt dan niet uit."

Foto Photo News