Murray en del Potro geven forfait voor Roland Garros

Print
Murray en del Potro geven forfait voor Roland Garros

Murray en del Potro geven forfait voor Roland Garros

's Werelds nummer twee Andy Murray geeft forfait voor Roland-Garros, het tweede Grand Slam van het seizoen, dat zondag van start gaat. Dat maakte de 26-jarige Schot dinsdag bekend. Murray gaf vorige week in Rome in de tweede ronde op wegens rugpijn. Ook de Argentijn Juan Martín del Potro (ATP 7) zakt niet af naar Parijs. Hij heeft ademhalingsproblemen.

"Dit was een heel moeilijke beslissing, want ik speel graag in Parijs", verklaarde Murray. "Mijn dokters zeggen me echter dat ik niet in staat ben om te spelen."

Murray, in 2012 winnaar van het US Open, werd vorig jaar in de kwartfinales van Roland-Garros uitgeschakeld door de Spanjaard David Ferrer (ATP-5). Een halve finale in 2011 is zijn beste resultaat in het Grand Slam op gravel.

Het is de eerste keer sinds 2007 dat Murray er niet bij is op een Grand Slam. Voor Wimbledon, dat op 24 juni start, wil Murray weer topfit zijn en als voorbereiding hoopt hij het grastoernooi van Queens te kunnen spelen. Dat begint op 10 juni.

Vorig jaar moest Murray in de finale van Wimbledon met 4-6, 7-5, 6-3 en 6-4 de duimen leggen voor de Zwitser Roger Federer (ATP-3). Een kleine maand later werd hij wel olympisch kampioen op het heilige gras van Londen. Het toernooi van Queens prijkt al twee keer op zijn palmares (2009 en 2011).

del Potro

"Het is uiteraard een zware klap, want Roland Garros is een van de toernooien waarvan je droomt dat je ze ooit wint", stelde del Potro. "Nu moet ik deze teleurstelling verwerken en volledig herstellen om me 100 procent voor te bereiden op de volgende uitdagingen."

Del Potro moest de afgelopen weken ook al opgeven voor de toernooien van het Portugese Oeiras en Madrid. Vorige week werd hij snel uitgeschakeld door de Fransman Benoît Paire op het ATP-toernooi in Rome.

Belga

Foto Photo News