Ouders vragen extra onderzoek busongeval

Print
Ouders vragen extra onderzoek busongeval

Ouders vragen extra onderzoek busongeval

Lommel - Het busongeval in het Zwitserse Sierre is wellicht veroorzaakt door een onoplettendheid of een flauwte van de chauffeur. Dat is de eindconclusie van de Zwitserse procureur Olivier Elsig. De ouders van drie Lommelse slachtoffers vinden dat de piste van zelfdoding van de chauffeur onvoldoende is onderzocht en vragen verder onderzoek.

De Zwitserse procureur Olivier Elsig kwam zijn onderzoeksrapport gisteren persoonlijk toelichten aan de families van de slachtoffers van de busramp. Om 10 uur sprak Elsig, op het militair domein Saffraanberg in Sint-Truiden, de families toe. Veel nieuws vertelde hij niet. Zijn eindconclusie is dat het ongeval wellicht veroorzaakt is door een onoplettendheid of een flauwte van de buschauffeur. De piste van een hartfalen en zelfdoding van de chauffeur werden door het onderzoek zo goed als uitgesloten.

De precieze oorzaak van het fatale busongeval in Sierre zullen we wellicht nooit weten. “Wij vinden dat de piste van zelfdoding nog altijd onvoldoende onderzocht is”, zegt Tony Reynders, vader van de overleden Emma. Hij vraagt samen met twee andere ouderparen verder onderzoek.

Lees meer in Het Belang van Limburg.

KSn
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio