Tornado verwoest schooltje: 7 kinderen komen om

Print
Tornado verwoest schooltje: 7 kinderen komen om

Tornado verwoest schooltje: 7 kinderen komen om

Een enorme tornado heeft in de Amerikaanse staat Oklahoma minstens 24 mensen mee de dood ingesleurd en een spoor van verwoesting achtergelaten. Onder de slachtoffers van de wervelstorm, die maandag met een snelheid van 300 km/u door de regio rond de stad Moore raasde, zijn ook negen kinderen, zei pathologe Amy Elliot.

Rond de 150 mensen moesten volgens de lokale zender KFOR-TV in omliggende ziekenhuizen behandeld worden, nadat de kliniek van Moore door de storm zwaar beschadigd raakte. "De hele stad ziet eruit als een grote puinhoop", zei burgemeester Glenn Lewis.

Op zijn ruim drie kilometer spoor van vernieling, die midden door een woongebied leidde, had de tornado ook een basisschool met de grond gelijkgemaakt. Minstens zeven kinderen stierven in het gebouw, aldus tv-zender NBC. Ze waren in een met water volgelopen schuilplaats verdronken. Andere kinderen bleven ook dinsdag nog vermist. "Het is ontzettend erg", zei de vrouwelijke gouverneur van de staat Oklahoma, Mary Fallin. "Het lijkt wel of iemand een ontploffing heeft veroorzaakt, die niet enkel gebouwen in een straat maar mijlenver alles heeft omvergeblazen".

Lees ook: Minstens 24 doden na verwoestende tornado in Oklahoma

Vijfenzeventig schoolkinderen en hun leerkrachten hadden in de school een onderkomen gezocht, toen de tornado maandag tegen 15 uur lokale tijd de 55.000 inwoners tellende voorstad van Oklahoma City trof. In de uren daarna werden vele overlevenden vanonder de brokstukken gehaald. De zoektocht ging de hele nacht door. Een tweede basisschool werd zwaar beschadigd.

Foto AFP