Dronken dief valt in slaap in auto die hij berooft

Print
Dronken dief valt in slaap in auto die hij berooft

Dronken dief valt in slaap in auto die hij berooft

Mick De Wit, een cliënt van het OCMW Lessen (Lessines), is opgepakt voor een reeks diefstallen uit auto's. De man is 28 en heeft al een strafblad met gelijkaardige feiten. Opmerkelijk is dat hij, overmand door alcohol, in slaap viel tijdens zijn rooftocht.

Dit keer sloeg de man in Lessen toe in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 mei. Hij had overdag al meer aan de fles gezeten dan goed voor hem was, maar niettegenstaande besloot hij 's avonds een aantal auto's leeg te halen. Hij had het gemunt op cd's, gsm's, gps'en en autoradio's, en hij pikte zelfs een bijbel.

Onder invloed van de drank viel de man in slaap in een van de auto's die hij beroofd had. De politie had dan ook niet de minste moeite om de dief in te rekenen. De Wit heeft al vaker dit soort diefstallen gepleegd. Hij verscheen zaterdag voor onderzoeksrechter Cowez, zo is dinsdag bij het parket van Doornik vernomen.

De Wit zit nu in de cel in de gevangenis van Doornik. Morgen/woensdag zal de raadkamer van Doornik beslissen of hij nog een maand langer aangehouden blijft.

Archiefbeeld BHUL