Judoka Van Tichelt geblesseerd naar Masters

Print
Judoka Van Tichelt geblesseerd naar Masters

Judoka Van Tichelt geblesseerd naar Masters

Dirk Van Tichelt (-73 kg) vertrekt met gescheurde tussenribspieren naar het World Masters Judo, dat dit weekend in het Russische Tyumen plaatsvindt. Die blessure liep hij twee weken terug tijdens een training op. Sindsdien moest hij zich beperken tot conditie- en krachtoefeningen.

"Vorige week donderdag deed ik mijn enige judotraining, maar dat bezorgde mij nog veel pijn. Toch wil ik de Masters niet aan mij voorbij laten gaan. Ik hoop zaterdag niet al te veel hinder meer te ondervinden, maar uiteraard koester ik niet de hoogste ambities. Hopelijk kan ik toch nog wat punten meepikken voor mijn World Ranking."

Ilse Heylen (-52 kg) ondervindt geen hinder meer van de spierscheur aan de rechterdij, opgelopen op de Grand Slam van Parijs, begin februari. Sindsdien nam zij aan geen wedstrijden meer deel. Ze beseft dan ook dat haar kansen op een medaille klein zijn.

Alle hoop op een podiumplaats is gevestigd op de twee judoka's uit de -48 kg: Charline Van Snick, die eind april in Boedapest Europees vicekampioen werd en Amelie Rosseneu, die daar als vijfde eindigde.

Van Snick heeft als nummer drie van de wereld de status van reekshoofd bij de loting, net als Ilse Heylen (6de) en Dirk Van Tichelt (7de).

Foto Belga