Verhuist Zulte Waregem naar Antwerpen?

Print
Verhuist Zulte Waregem naar Antwerpen?

Verhuist Zulte Waregem naar Antwerpen?

Totale verrassing in het Belgische voetbal. Zulte Waregem overweegt een onmiddellijke verhuis naar Antwerpen. De voorbije weken vond daarover een onderhoud plaats tussen Patrick Decuyper, eigenaar van Zulte Waregem, en burgemeester Bart De Wever.

Zulte Waregem, zondag nog vicekampioen geworden, zit in eigen stadion aan zijn plafond en hoopt in Antwerpen meer mogelijkheden te krijgen. De club zou van naam veranderen en aanvankelijk op het Kiel spelen. Op relatief korte termijn zou ze kunnen rekenen op een gloednieuw stadion.

De Wever en Decuyper staan dicht bij een akkoord.

In een eerste reactie van de club belooft ze de fans dat "er volgend seizoen in het Regenboogstadion gevoetbald zal worden. De club is zeer ongelukkig met de houding van de stad Waregem, dat ondanks veel beloften de laatste vijf jaar nog niet veel omgezet heeft in daden", klinkt het. Het gaat dan om "het stadiondossier, het oefencomplex en de erbarmelijke staat van de oefenvelden."

Van Thillo

Christian Van Thillo, CEO van De Persgroep, bevestigde dinsdag dat hij enkele informele vergaderingen heeft bijgewoond over de mogelijke toekomst van het Antwerps voetbal. "Maar daaruit afleiden dat hij initiatiefnemer of financier zou zijn van een concreet project is een verkeerde voorstelling van zaken."

Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, bevestigde aan ATV dat er wel degelijk gesprekken gevoerd worden over een nieuwe eersteklasser in Antwerpen, maar noemde de piste van Zulte Waregem "voorbarig".

WVO

Foto Photo News