Zeventiger pleegt zelfmoord in Notre-Dame

Print
Zeventiger pleegt zelfmoord in Notre-Dame

Zeventiger pleegt zelfmoord in Notre-Dame

In de beroemde Parijse kathedraal Notre-Dame heeft een man dinsdag zelfmoord gepleegd, zo is uit politiebron vernomen. Het gebouw is daarop geëvacueerd.

Het ging om een 78-jarige schrijver en essayist van extreemrechtse signatuur die tegen het homohuwelijk was gekant. De man heeft zich omstreeks 16.30 uur voor het altaar met een semi-automatisch pistool van het leven benomen. Hij schoot zich een kogel door de mond, aldus Franse media.

De man, geïdentificeerd als Dominique Venner, had vijf tot zes brieven op zich om meer uitleg te geven bij zijn daad. De documenten zijn aan de procureur overhandigd, de inhoud zou verward zijn.

"Talrijke" mensen zagen het drama gebeuren. De kathedraal, een toeristisch trekpleister in de Franse hoofdstad, werd meteen geëvacueerd.

Elke dag zijn er ongeveer 38.000 bezoekers en mensen die komen bidden in het gotisch bouwwerk.


Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

Foto Photo News